Platform voor en
door mensen met dementie

Opdrachtgever:
Stichting Reigershoeve

Uitjezorg; IJmond is een platform voor mensen die leven met dementie in de thuissituatie. Alleen al in de regio IJmond gaat dat nu om 3200 mensen! En dat getal wordt in de komende 15 jaar waarschijnlijk verdubbeld. Terwijl de beroepsbevolking gelijk blijft. Zicht op een fijne woon/zorg plek is daardoor moeilijk en mensen moeten langer thuis wonen. Om deze mensen steun te bieden is Uitjezorg; bedacht. Een activiteiten platform waar je gelijken kunt ontmoeten om zo even uit je zorg te stappen. Van Schilderen en dansen tot een zelfhulpgroep en informatieverstrekking. Al deze activiteiten worden bedacht voor en dóór mensen die leven met dementie. Want zij weten zelf het beste waar de behoefte ligt.

Na het vaststellen van de kernboodschap en missie samen met de initiatiefgroep hebben wij de naam bedacht. Doel was om een stijl neer te zetten die toegankelijk oogt en zorgt voor een veilig gevoel. Belangrijkste kanaal is de website met activiteitenkalender. De werving van deelnemers gaat ook via offline uitingen.

Werkzaamheden: strategie – identiteit – webdesign

Wij werk(t)en voor

Vanuit de gemeente zijn we vaak in gesprek met doelgroepen die je niet bereikt met een standaardbericht. Op die momenten zoeken we graag de samenwerking met BrrBrr. Zij zijn open-minded, denken mee en stellen zich nieuwsgierig en kritisch op om daarna aan de slag te gaan. Steeds weer verrassen ze ons met producten die meerwaarde toevoegen aan onze vraag en die de communicatie met onze doelgroepen een stuk makkelijker maakt.

Anja Francissen, gemeente Haarlem

Het is fijn werken met Bas en René. Het lijkt alsof ze aan een half woord genoeg hebben. Maar dat komt vooral omdat ze doorvragen op een prettige nieuwsgierige manier die uitnodigt om verder te praten. Ze gaan aan de slag en checken onderweg of het klopt. Ondertussen maken ze de meest complexe onderwerpen visueel aantrekkelijk en ogenschijnlijk eenvoudig te presenteren.

Bianca Galesloot, gemeente Haarlem

De samenwerking is heel fijn. Korte lijntjes, vlot, meedenkend, oplossingsgericht en eerlijk. Een prettig bureau om mee te werken met mooie & creatieve ideeën!

Margaret Boer, Staatsbosbeheer

Met Bas en René is het fijn samenwerken omdat ze tijd nemen voor je verhaal, luisteren, meedenken, met beide benen in de wereld staan en de ontwerpwensen van Juttersgeluk in perspectief kunnen plaatsen.

Suzanne Klaassen, Juttersgeluk

For me it´s important to have a direct communication and to know that I can expect a great delivery, I´m always happy with the result I get from your work. I really appreciate working together with you.

Pernilla Ytterbring, Director of Concept & Development, SHM

Het is prettig samenwerken met de mannen van BrrBrr. Het is een creatieve tweepitter, de yin en yang van de visuele communicatie. Het tweetal heeft oog voor wat de klant wil, durft kritisch mee te denken en zit vol ideeën.

Leonie Kinds, Stadsschouwburg Haarlem